Walkkis: rb andalusia

Walkkis: rb andalusia

Koska olen vastaillut paljon kysymyksiin “miten teet sitä tai tätä”, lupasin tehdä walkkiksia.
Koska olen tyhmä ja kärsin epätoivotuista mielihaluista, halusin tehdä itselleni “nopean” kuvan andalusialaisesta.
Koska olen oppinut ottamaan hyötyä huonostakin tilanteesta, ajattelin yhdistää nämä asiat.

Walkkis on siis lempinimi “walkthrough“ille. Walkthrough on yleensä vain kuvasarja siitä, miten jokin työ syntyy. Sen ei siis ole tarkoitus opettaa mitään (vrt. “tutorial” l. tutoriaali). Tämä minun walkkikseni tulee sisältämään jonkin verran kommentteja, mutta jos haluatte lisätietoa, kysykää.

Tämä on osa 1. Loput tulevat kun tulevat.

__ __ __ __

Työn strategiset tiedot

Kuva on tarkoitus olla

  • andalusialainen, tyypiltään kevyt/kevyehkö
  • tamma
  • ruunikko, musta tai tummanrautias rabicano (tummasävyinen joka tapauksessa)
  • rakenne/sivukuva
  • n. 4 x 6 tuumaa

Alkuvalmistelut

Ennen kuin aloitan minkään kuvan tekemistä, selailen aikani työhön liittyviä valokuvia. Tässä tapauksessa katselin andalusialaisia ja muutaman rabicanon. Koska andalusialainen on suhteellisen tuttu rotuna, keskityin lähinnä etsimään ja katsomaan ns. oikeantyyppisiä ja minua miellyttäviä hevosia. Minulla oli mielessäni aika tarkka kuva siitä, millaisen lopputuloksen haluaisin (mm. hännän asento!).

Kun olin löytänyt kasan kivoja kuvia — lähinnä kuvissa oli jokaisessa jotain hyvää tai sellaista, jonka erityisesti halusin lisätä omaan hevoseeni — alkoi varsinainen työskentely.

Kuten useimmissa muissakin töissäni, ohjelmana toimii Adobe Photoshop Elements 7. Loin sinne uuden tiedoston, taustaväriksi nyt sattui tulemaan ruskea, koska se oli valmiiksi jäänyt taustavärin paikalle. Tämän jälkeen kokosin kaikki mallikuvani samaan tiedostoon. Koska olin laiska, en karsinut kuvia kuten yleensä: useimmiten siirrän tiedostoon vain n. 3-5 olennaisinta kuvaa.

Homma näyttää tältä:
Selauksessa päätin, että haluan kaulan keskimmäisestä kuvasta, taustan värit vaihdan oranssimmista kivoihin punaisiin kuten ylhäällä keskellä, rakenteeksi oikealta toiseksi alimmaisesta hieman editoidun.  Värimallit tässä eivät näy, niitä on kaksi. Näytän joskus myöhemmin.

Let’s walk!

Luonnos, n. 15-20 minuuttia.

Kuvassa näkyy käyttämäni apuviivat kaulan alaviivaa ja takaosan “liikapiirrosta” lukuunottamatta. Eli siis en juuri käytä piirtäessäni mallista, paitsi etu ja takaosassa ), >, ( ja < (respectively).

Kaulan asentoa korotin ja kokosin hieman, sillä aloin miettimään, että hevosen on tarkoitus olla WE/dv-hevonen, ei ihan lännenratsu… Ja aika pulskahan tuosta tuli myös, vahinko!

Jatkossa teen mahdollisesti hevoselle suitset (koristeelliset espanjalaistyyliset) ja harja tulee näkymään kaulan alta. Etuharjaa ei ehkä tule (dv-traditio).

Pahoittelen, etten malttanut olla siistimättä ja korjaamatta näitä + päätä (jonka piirsin kolmasti!) + säkää…

Postauksen alkukuvana on nykyinen vaihe. +6 minuuttia, väritetty luonnos. Se on varsin hatara, koska en ole vielä päättänyt minkä värinen hevosesta tulee tarkalleen tai millainen tausta tulee olemaan. Nyt näyttäisi hevonen olevan jonkin sortin ruunikko ja taustalle tulevan härmeinen syysaamu. Katsotaan!

1 lukija piti tästä.