Miksi en tee asetelmia, syy nro 1

Miksi en tee asetelmia, syy nro 1

Joskus on sanottu, että jokaisen onnistuneen maalauksen taustalla on toimiva asetelma. No, tämän postauksen pitäisi selittää paljon omasta urastani taiteen saralla…

Tällä toisella akvarellimaalauskurssin kerralla annettiin tehtäväksi maalata monimutkaisempi asetelma (= useampia erilaisia esineitä). Koska minulla ei ollut erityistä suunnitelmaa mitä olisin halunnut tehdä (ja se ensimmäisellä kerralla himoitsemani korppikin oli niin vaikean oloinen), tein sitten sitä.

Täytyy sanoa, että harvoin tulee sellaisia epätoivon fiiliksiä kuin tällä kertaa. Inhoan vihreää ja sitähän tietty asetelmassa oli paljon. Pidin värien voimakkuudesta, mutten saanut niitä kääntymään paperille. Mokasin totaalisesti pohjasävytyksen. Sellaisia pieniä juttuja.

Lisäksi ärsyynnyin taas itseeni, kun on ihan pakko piirtää sillä siveltimellä. MIKSI? Ehkä minulla on liian pieniä siveltimiä (ja tällä logiikalla sittemmin olenkin asiaa korjannut: pamautin kertaostoksena 100 eurolla vesivärisiveltimiä).

No, aina ei voi onnistua. Ei edes joka 10. kerta, kuten vesivärimaalauksen kanssa toivoisi.

2 lukijaa piti tästä.