Uusiin asioihin

Uusiin asioihin

Tänään olisi taas ollut VV-postauksen paikka, mutta otetaan sittenkin keskeneräinen: en ole VIELÄKÄÄN päässyt sellaiseen tilanteeseen, että olisin saanut asioita aikaan. Tuntuu, että vaikka tekisi kuinka paljon hommia ja nukkuisi kuinka vähän, en saa vaan aikatauluja kiinni. Aina tulee jotain. Olen väsynyt.

Viime viikolla taas askartelin ison urakan postittamalla yhdistyksen jäsenkirjeitä. Taitto, tulostaminen, taittelu yms. veivät paljon aikaa ja jaksamista. Lopputulos oli ehkä ihan ok ja oli todella kiva nähdä kuinka se valmiiden kirjeiden pino kasvoi ja sai jotain konkreettisesti tehtyä! Sähköinen työ ei siis ehkä ole niin kauhean palkitsevaa, kun ei sitä aikaansaannosta samalla tavalla voi siirtää pois…

Toinen iso asia on ollut vaalit. Vaalitenttejä on tullut joka tuutista ja hulluna ihmisenä pitää katsoa kaikki! Samalla tietenkään ei oikein voi tehdä mitään kunnollista, ainoastaan palapelin parissa on päässyt rentoutumaan.

Suurin juttu kuitenkin oli terveydenhuolto, joka vei yllättävästi aikaa tällä viikolla. 5 lääkärikäyntiä, sairas kissa ja herätykset kahden tunnin välein ruokkimaan eivät tee ihan sitä kaikkein energisintä oloa. Toivottavasti se tästä vielä kääntyy paremmaksi.

Tästä kaikesta huolimatta lauantaina oli ihan superpakottava tarve maalata. Joten maalasin. En valitettavasti saanut ihan valmista aikaan, mutta sentään jotain.

Kuva liittyy ihan omiin projekteihini ja sen on tarkoitus olla hopeanruunikko (silver bay) quarterhevos-tamma. Aihe itsessään ei ole kovin rajoja rikkova, mutta sen sijaan tekniikka on.

Kuva on maalattu Paint Tool SAI -ohjelmalla, jota olen hyvin rajoitetusti käyttänyt joskus. Itse asiassa olen tehnyt sillä 9 (?) pientä speed/luonnostyötä. Näistä kuitenkin on aikaa jo ties puoli vuotta, enkä silloinkaan osannut ollenkaan käyttää kyseistä softaa.

Viimeaikoina olen vähän kyllästynyt siihen, kuinka Photoshopissa töistäni tulee jotenkin liian samanlaisia, liian siloiteltuja. Photoshop myös vie valtavasti tehoja ja kun mielelläni pelaan ja katson videota maalauksen lomassa… Siksi olen vähän yrittänyt kokeilla uusia juttuja, mutta turhautunut kiireissäni.

Mutta nyt oli niin suuri halu maalata, että ajattelin halun olevan lyhytpinnaisuuttani suurempi voima. Ja olihan se. Ponistahan tuli (on tulossa…) oikein kiva, tykkään jopa itse! Ok, ei se ole sellainen kuin ajattelin aluksi, mutta silti omalla tavallaan ihana.

Tästä on todella kiva jatkaa, vieläkin on tyhmän hymyilevä olo maalausta ajatellessa — saatan jopa kohta saada jotain aikaan? Yleensä olotila kestää sen ensimmäiset 32 minuuttia työn aloittamisesta.

Ja kiva on jatkaa erityisesti siksi, että vaikka tämä kuva on omiin projekteihini tehty (niistä lisää myöhemmin), se antoi hyvän verryttelyn ja pohjan muutamiin tilaustöihin, joita olin saanut erityisesti niiden SAI:lla tehtyjen luonnosten takia.

On with the show!

2 lukijaa piti tästä.