Mustan kirous

Mustan kirous

Jatketaan edellisen postauksen linjalla: mahdollisimman poissa aikataulusta. Näemmä tämä alkukesä on tänä vuonna aika kiireistä ja stressaavaa aikaa. Ei sillä, ettenkö olisi saanut mitään valmista, vaan odottelen niiden postaamisille parempaa aikaa (blogin siirto, muu logiikka — näette myöhemmin).

Tällä viikolla on alkuviikon luentoesityksen virittelemisten jälkeen mennyt suuresti aikaa jonkin ihan hirveän tekemiseen. Kyllä, mustia hevosia!

En oikeasti ymmärrä, miksi mustia on niin järjettömän vaikea tehdä! En pidä sellaisista mustista, jotka ovat vain mustaa, harmaata ja vaaleansinistä (tai valkoista) sekä, hyvällä säkällä, yhtä muuta väriä. Ei mustat ole sellaisia luonnossa, eihän? Silti kuitenkin tuntuu mustissa olevan tasan kaksi vaihtoehtoa: lattea tummanharmaa tai klovninkirjava. Sen nyt vielä ymmärtäisi, että olisi jotenkin “käsitteellisesti” musta, mutta miksi pitää olla koko sateenkaaren värit samassa hevosessa?

Yläkuvana on jäljemmän mukainen friisiläinen. Se kyllä tuosta hieman vielä mustuu kun teen päällikerroksia, mutta silti! Positiivinen puoli on kuitenkin se, että kirjavuudesta huolimatta pidän (! kyllä, luitte oikein!) kuvasta. Toivottavasti tilaajakin.
(Oikeastaan minulla ei ollut aikomuksissa aloittaa kyseistä kuvaa vielä, mutta teki ihan hirvittävästi mieli maalata harjaa/jouhia, eikä muita tarkoitukseen sopivia tilauksia löytynyt ennen tätä. Huvittavaa sinänsä siis, että ensimmäisenä iltana kyllästyin maalattuani sä’än kohdalla olevat kuusi jouhenaihetta…)

Toinen kuva on sitten lähinnä edeltävän kaavan mukainen shettis. Se on tylsästi rusehtavanharmaanlattea.

Yritin saada sen näyttämään tähän kuvaan jo edes aavistuksen kulomustalta, mutta onhan se aika tummanruunikko vieläkin. Kuitenkaan en halua kaikkea punaista poistaa: kyllä latteutta on muutenkin tarjolla.  Ja, mikä hirveintä; pidän tästäkin. (Luitte oikein jo toisen kerran.)

Summa summarum:

  • on ollut kauhean kivaa maalata, vaikka aikaa ei ole ollut paljon! Nyt tuntuu koko ajan siltä, että ei malttaisi tehdä muuta kuin maalata — ja se näkyy jo huolestuttavasti yöunien pituudessakin.
  • mustat on ihan kauheita. Miksi niissä on vain vaihtoehdot väritön ja liian värikäs? Ehkä en ole vielä(kään) maultani tarpeeksi impressionisti. Mene ja tiedä. Se ainakin on selvää, että värienkäyttöä en hallitse. (Vielä[KÄÄN].)
  • tilauslistan tyhjentäminen olisi ihan ensimmäinen prioriteetti. Silti ei mitään valmista näyttää, vain kasa keskeneräisiä. Huoh.
  • oudosti kyllä, olen jopa pitänyt melkein kaikesta maalaamastani. Yksi poikkeus on, ja se on ihan hirveä murheenkryyni. Itkettää tilaajan puolesta, kun tämä on näin vaikeaa.
  • TAHTOO MAALATA.
2 lukijaa piti tästä.