Sarja!

Sarja!

Jotta kukaan ei olisi enää yhtään perillä miten kummassa blogiani päivitän, laitan tässä välissä sen kauan mainostamani kuvasarjan. Piti odottaa blogin siirtoa, mutta arvatkaa olenko ehtinyt sitä valmistella?

Nämä ovat kaikki lännenratsastusaiheisia luonnoksia/tutkielmia.

Sarjassa on kolme puomikuvaa (ne nyt varmaan kaikki tunnistaa?), jotka ovat lähinnä kotikutoisia Ranch Traileja (laji, joka perustuu karjatilan tehtäviin). Niiden piti kyllä olla Western Traileja (laji, joka perustuu maastoratsastuksen tehtäviin), mutta erm. Eivät ole varusteiltaan ja ratsukoiden ilmiasuilta niin hienoja.

Trail-harjoittelua, korotetut puomit ristikkona

Trailia kotona: puomikuja siksakkina (ideana siis kulkea kujasta koskematta puomeihin)

Side-pass (väistö suoraan sivulle) puomin päällä

Toiset kolme kuvista taas ovat Reiningiä.  Aiheena oli “woah!”, jonka taas voi tulkita huudahdukseksi “wow!” tai lännenratsastukseen kuuluvaksi pysähdyskäskyksi (kyllä, “woah” on oikeasti sen tekninen termi). Koska olen tylsä, enkä pidä sliding stopin (pysähdys, jossa hevonen “istuu” takajaloille ja ravaa etujaloilla kunnes kitka hidastaa pysähdykseen) kuvista, en sellaisia tehnyt. Paitsi sen yhden: tuo violetti, jonka esittelin jo viimeisessä päivityksessä. Tosin senkin voi tulkita mm. Cuttingissa (karjalaji, jossa vasikkalaumasta erotetaan yksi ja pidetään sitä erossa muusta laumasta) esiintyväksi tiukaksi käännökseksi. Kaksi muuta sitten on roll-backiin (liike, jossa hevonen kääntyy 180 astetta sisätakajalan ympäri; lähtee pysähdyksestä ja tavallisesti päättyy laukkaan) liittyviä…

Se iänikuinen sliding stop…

Roll-backista. Tämän voisi ajatella olevan pysähdys käännöksen jälkeen…

Kuvitustyylinen aika liiankin selkästi roll-back

Viimeinen sarja olikin sitten vain kaksi kuvaa, molemmat tunnelmointikuvia Pleasuresta (laji, jossa etsitään mahdollisimman miellyttävää ratsua). Toinen on omaan silmääni paljon mieluisampi, toisessa taas ärsyttää melkein kaikki — mutta ei se mitään, sellaista sattuu!

Alkukäynnit, ai miten niin? (No okei, ehkä loppukäynnit.)

Pakkauksessa ihan tuhottomasti kärsinyt kuva vilpeän harjoittelusta. Huomatkaa varjojen outous.

Että tällaisia niistä sitten tuli! Oli ihan kiva välillä tehdä jotain vain todella nopeasti sen kummempaa yksityiskohtia yms. miettimättä. Monessakin näistä olisi mahdollisuuksia kunnolliseen maalaukseen, vaan arvatkaa löytyykö sellaiselle koskaan aikaa? Mistä puheenollen; tilaustöiden kimppuun!

2 lukijaa piti tästä.