Shetlanninponin walkkis

Shetlanninponin walkkis

Koska sattumalta olin onnistunut ottamaan screengrabin jos toisenkin maalatessani viimepostauksessa esiteltyä shetlanninponin laidunkuvaa, ajattelin laittaa ne tähän walkkikseksi.

Softa: Paint Tool SAI.

1. vaihe:
Airbrushilla (simple circle, ei tekstuuria, density 67, edge hardness 67, hard-soft 100, suhteellisen pieni koko [6?]) luonnos.

2. vaihe:
Ensin tavallisella Paintbucket-työkalulla violetinharmaa taustaväri. (Väriä näkyy puhtaana alakuvassa hevosen niskan/kaulan kohdalla.)
Siirrytään käyttämään Acrylic-sivellintä. Simple circle, paper texture (n. 40-60%), pressure density. Muut asetukset muuttuvat hieman, pääosin n. 30% blending, 30% dilution, 50% persistence, hard-soft suuri.
Hevosen väreinä keskisävyt, oranssi ja sininen harmahtavana.
Taustalle värejä “miu mau mukka”, eli suhteellisen satunnaisesti kaikkea mikä näyttää edes etäisesti kivalta: en kiinnitä juuri huomiota yhteensopivuuteen tai sen sellaiseen tässä vaiheessa. Värien levitysperiaatteena on, että ensin suhteellisen neutraalit keskisävyt (taivaassa oranssit, sinertävät; ruohossa pastellivihreä), sitten tummempia (taivaassa violetti, ruohossa keskivihreä) ja lopuksi vaaleimmat (taivaassa lähes valkoinen sininen ja ruohossa kellertävää vihreää muutama veto).

(Ja maalatessa kannattaa aina muistaa hyvä musiikki tai hyvä katsottava! Tässä paras kaikista, The West Wing.)

3. vaihe:
Jatketaan  Acrylics-siveltimellä. Hieman vaihtelua asetuksissa, mutta ei mitään kovin merkittävää. Väreissä lisätään erityisesti tummimpia sävyjä ja jo vähän vaaleimpia yksityiskohtia (harja kaulan alla: lähinnä siis kohdat, jotka ovat reunoilla, eivätkä enää sekoitu muuhun). Aloitan tavallisesti tekemällä tumminta osaa ensin ja sitten lisään sen reunalle aina vaalempaa. Näin värit sekoittuvat luonnollisesti ja pehmeästi.

4. vaihe:
Jatkettu edellisessä vaiheessa kuvatulla tavalla värin lisäämistä koko poniin.
Linet on poistettu näkyvistä tarkistusmielessä: hevosen tulisi pysyä koossa ilman mustia viivoja ympärillä.
Taustan keltaista himmennetty violetinharmaalla ja taivaansinisellä. Ruohikkoa on tehty vihreämmäksi ja syvyyttä lisätty tuomalla mukaan laajempaa skaalaa (vaalea keltainen, havunvihreä).

5. vaihe:
Alkuperäisen piirroksen viivat on tuotu takaisin esille.
Viivapiirroksesta on pyyhitty pois (Eraser, satunnaiset asetukset) häntä, harja sekä ne osat, jotka tulevat maalauksessa valoon (esim. takapuoli). Viivapiirros on maalauskerroksen alla.
Ponin yksityiskohtia tarkennettu maalaamalla puhtaalla värillä tarkempia vetoja pehmeifen alueiden päälle (vrt. esim. kyljen lähes valkoinen yksityiskohta).
Vasemman reunan “kukkulaan” on tuotu vihreää, sillä punaisena se ei olisi ollut kovin suomalainen (teen näemmä amerikkalaista sielunmaisemaa ihan vahingossakin). Lisäksi koska muualta punainen väri laimennettiin, ei näin terävä punainen oikein sovi.
Viimeisenä tein ruohikkoon yksityiskohtia ja terävyyttä Brush-työkalulla, sekä Flat Rough että Bristle. Väreinä neljä erilaista vihreää: pastellivihreä (aika “harmaa”), oliivinvihreä, rairuoho ja havunvihreä.
Häntään muutama pehmeä ja ohut oranssinen jouhi yläosaan ja valmis. 

Nyt loppuun voi sitten sanoa, että tavallisesti asiat ei mene näin nopeasti enkä jätä kuvia ihan näin pehmeiksi. Tai laita piirroksia/luonnoksia näkyviksi. Mutta walkkis tämäkin.

(Kuka osaa arvata. että kärsin akuutista taideinspiraatiosta enkä pääse piirtämään/maalaamaan?)

2 lukijaa piti tästä.